tirsdag den 29. oktober 2013

Chokolade og bærkage

Jeg fik noget af en opgave, da jeg blev spurgt, om jeg kunne lave en kage til 120 personer og fik et billede af en kage, som den skulle ligne.

Stilen er ikke noget jeg normalt laver, men det er jo altid sjovt at prøve noget nyt og så var den jo super flot (altså det billede jeg fik;-).

Kagen skulle indeholde almindelige lagkagebunde og jordbærmousse. Den skulle så overtrækkes med chokolade og pyntes med bær.

Kagen tog hele 3 dage at lave og jeg nåede lige at blive færdig i sidste øjeblik, hvor min "hold-øje-med-at-der-ikke-sker-noget-med-kagen-hjælper" kom....den skulle nemlig køres helt til Vanløse. Så jeg blev lidt nervøs for, at der skulle ske noget med den på vejen, så jeg måtte liiige have en medhjælper.

Jeg fik vejet den inden den blev pyntet...20kg (så manden fik lov at bære den ud i bilen).



Pool kage

Så kom tiden, hvor der skulle være sommerfest i børnehaven igen. De forslag der kom fra mine børn, om hvad kagen skulle ligne, var MEGET ambitiøse, så derfor valgte jeg noget, som jeg gerne har villet lave længe.

Kagen indeni, er chokoladekage (tør simpelthen ikke dukke op med en anden kage;-)




mandag den 12. august 2013

Missekatkage

Mille har i flere måneder sagt, at hun ville have en missekatkage, så da hun skulle holde fødselsdag i børnehaven, så fik hun en med.


Kagen var ren chokoladekage:-)

Et hjerte mere!

Jeg blev spurgt om jeg kunne lave et hjerte magen til det, jeg har lavet en gang i forvejen. Lavede dog roserne med en anden teknik og så kom der lidt toppynt på:-)




Kagen bestod af almindelige lagkagebunde og hindbærmousse med hakket chokoladestykker i.

onsdag den 17. juli 2013

Sidste dag i legestuen

Min datter havde sidste dag i legestuen og fik derfor lidt "farvel-kage" med. 30 stk. fine bittesmå cupcakes, lige til en lillebitte mund.


Vaniliemuffins med vaniliefrosting.

Mors fødselsdag

Min mor havde sørme fødselsdag igen i år;0) Det ville under alle omstændigheder blive svært, at overgå sidste års kage, så derfor blev denne en simpel kage, med nogle blomster jeg har lavet før. Men de var så søde at jeg liiige måtte prøve, at lave dem en gang til.


Kagen bestod af almindelige lakagebunde med appelsinmousse og jordbærmousse.

Sølvbryllups kage

En af mine forældres gode venner skulle holde sølvbryllupsbrunch og spurgte mig i al hemmelighed om jeg ville lave en kage til ham. Dengang han blev gift, havde de nemlig ikke råd til en kage, så det skulle være en overraskelse til hans kone. Det syntes jeg jo bare var så fantastisk en sød og romantisk tanke, at selv om vi skulle på ferie den dag, så fik jeg lige lavet den alligevel. Han fortalte også efterfølgende at den havde haft den effekt, som han havde håbet på:0) Det er jo bare det hele værd.


Kagen bestod af almindelige lagkagebunde med fyld af hvid chokolademousse og jordbærmousse. Farverne fik vi til at matche servietterene, som skulle bruges på dagen.

Så fik jeg også prøvet noget nyt...kage i to lag, adskilt af søjler. Altid skægt at prøve noget nyt.

mandag den 10. juni 2013

Guitar kage

Denne kage var noget af en udfordring, da den skulle være glutenfri. Men med god vejledning endte det med, at blive fragtalite bunde (med marcioan i) og hindbærmousse imellem lagene. Pyntet med marcipan og smeltet chokolade. Puha et arbejde! Det drillede meget. Det var første gang jeg skulle arbejde med marcipan på den måde, men det gik bedre end forventet. Det der drillede mest, var tempereringen af chokoladen! Har vist aldrig smidt så meget chokolade ud før;-)

Udover kagen, lavede jeg også en masse små runde portionskager, med noder og initialer på.

Monster High

Jeg kom på arbejde, da min veninde spurgte om jeg kunne lave en Monter High chokolade-kage til hendes datter, for jeg havde ingen ide om, hvad Monster High var. Men med google og you tube, kan man nå langt:-)

Sendte nogle billeder til dem og trods mange forøg på overtalelse til en lyserød "pigekage" valgte fødselaren den sorte udgave;-)


Hele fødselsdagstemaet var Monster High, så jeg tror at de blev galde for den:-)