mandag den 12. november 2012

Lukas 5 år

Så fyldte Lukas 5 år. Puha tiden går lige pludselig meget stærkt!
Han fik lov til at vælge en kage til børnehaven. Det blev en blæksprutte, for han ville have den blækspruttearm, som han blev "snydt" for i sommers:0) Kagen indeni er den gode chokoladekage.
Lukas fik lidt blæksprutte arm og han havde en god dag.



Dagen efter holdt vi børnefødselsdag, hvor jeg havde bagt en lagkage med alm. lagkagebunde, jordbærmousse og kiwimousse.

Jeg syntes ikke helt at jeg kunne få min oprindelige ide til at virke, så jeg fik hurtigt lavet denne monsterkage.

torsdag den 13. september 2012

18 år

En 18 års fødselsdagskage med almindelige lagkagebunde, jordbærmousse og annanasmousse.


Det var min nr. 2 kage idag, nu er jeg også udkørt....selv om jeg blev tilbudt hjælp fra Lukas....mange gange;0)

Dåbskage

Min venindes dejlige datter skal døbes på lørdag, så vi fik lige lavet en fin kage dertil. Min veninde kom forbi med "baby" som Mille blev ved med at kalde hende og så pyntede vi kagen sammen. Super hyggeligt.


Kagen bestod af almindelige lagkagebunde, med mousse af jordbær og hvid chokolade.


Her ligger lille Filippa og sover. Jeg syntes næsten at den er uhyggelig! Med så mange små fine detaljer på!

mandag den 27. august 2012

Heksegryden

Vi skulle til sommerfest i børnehaven, så Lukas og hans far fik lov til at bestemme kagens udseende, så det blev en heksegryde.
 

Jeg holdt mig til at lave den sadvanlige chokoladekage, Denne gang dog 2 kager oven på hinanden. Der var dog nogle som kom med en bemærkning om, at den var større sidste år(0;


Da vi opdagede at folk var begyndt på kagerne tog jeg Lukas i hånden, for han ville rigtig gerne have et stykke, men lige så snart han så kagen begyndte han at græde! Der var allerede taget så meget af den, at første lag var væk og andet lag var godt igang. Jeg havde på fornemmelsen at det var fordi han ville have noget af pynten og rigtig nok....han ville have haft en blækspruttearm. Han var helt utrøstelig, så en af pædagogerne, som havde set det, skyndte sig at redde lidt af pynten + lidt kage til ham:0) Så gik det lidt bedre.

mandag den 20. august 2012

Hund

Min datter fyldte 2 år i starten af august og vi har holdt 2 fødselsdage for hende, en for familien og en for vennerne i dagplejen + deres forældre og søskende.

Mille er jo rigtig glad for dyr, så til familiefødselsdagen fik hun et katteansigt...den kommer altså ikke på bloggen, da jeg ikke er helt tilfreds med resultatet.

Men da vennerne var på besøg fik hun en hund og DEN var hun glad for. Hun ville gerne klappe den da den skulle serveres og havde brugt lang tid på, at stå og kigge på den imens den stod i køleskabet. Hun ville gerne have tungen, så det fik hun.


Da alle havde fået et stykke ville jeg sætte den i køleskabet med det resultat at Mille begyndte at græde! "Min hund" sagde hun. He he, ja hun var sørme blevet glad for den, selv om hele hovedet var væk;-)


Der var selvfølgelig alt for meget kage, så vi skar numsen af og sendte den hjem med gæsterne:-)

søndag den 24. juni 2012

Blomster til mor.

Min mor havde fødselsdag, så hun fik en masse blomster til sin fødselsdag.....dog bare på en kage;-)


Lidt bier fulgte også med.....


.....det var også det første som forsvandt fra kagen, til alle børnene:-)




Jeg skulle lige forsøge med noget nyt indhold i kagen, så den bestod af 2 alm. lagkagebunde, 1 chokoladebund i midten. 1 lag med jordbærmousse og 1 lag med ananasmousse.

Men puha, der var alt for meget kage, kun halvdelen blev spist. Men det er nok fordi vi havde fået brunch først, så der var ikke meget plads tilbage i maverne.



Jeg brød mig dog ikke om chokoladebunden, den var tør og alt for dominerende i smagen, når kagen var lagt sammen. Jeg tror at jeg på et andet tidspunkt vil forsøge igen, bare med en anden opskrift på chokoladekage:o)

tirsdag den 12. juni 2012

Sommerkage.

Vi skulle til arbejdsdag i børnehaven og så fik jeg også liiiige bagt en lille kage dertil. En dejlig sommerkage, med grønt græs, blomster og sommerfugle.....bare synd at det regnede da vi nåede frem til børnehaven;-) Men den bragte da lykke mellem børnene. Så som afslutningen på en hyggelig dag, fik vi kage og resterne blev sat i køleskabet, så har pædagogerne lidt til deres pauser resten af ugen:-)



Regnbuekage.

Jeg skulle besøge min veninde sammen med børn + mænd. Hun spugte om jeg ville tage en kage med...sikke noget at spørge om! Selvfølgelig ville jeg det! Havde også lige en kage jeg skulle have afprøvet;-)

Det gik ikke helt som planlagt, for kagen blev meget højere end jeg havde regnet med, så vi hyggede os meget over sætningen: "bare ét stykke kage":-)



Lukas havde spurgt for noget tid siden, om han ikke godt snart måtte prøve at være med til at lave en kage. Så jeg hev alt udstyret frem på bordet og så fik han ellers lov til at pynte kagen helt selv. Jeg assisterede bare med det, han ikke helt selv kunne. Se en fin kage han fik lavet:-)


...og ja han valgte også selv farverne på den:-)

onsdag den 30. maj 2012

Makeup bord.

Naboens barnebarn skulle konfirmeres og så skulle der være lidt sjov med kagen. Hun skulle have et makeupbord, med div. tilbehør. Jeg fik nogle billeder af konfirmanden, så hun kunne komme i spejlet. Et perfekt billede som lige passede til temaet;-)

Manden min blev også sat i arbejde, han fik lov til at lave spejlet. Det virkede lige som noget han kunne klare...printe billede og bore nogle huller! "Den maskuline del" af arbejdet;-)



fredag den 11. maj 2012

Mandens kursuskage!

Min kæreste er på kursus i øjeblikket og havde vist sine "med-kursister" min hjemmeside. Det resulterede i, at han ringede og sagde at han ville have kage med dagen efter (idag), da det var hans sidste dag.

Han blev sendt på indkøb og da jeg kom hjem, fik jeg bagt en dejlig chokoladekage, som blev pyntet efter ungerne var lagt i seng.

Eftersom det tager lang tid at fremstille sådan en kage, så blev han også sat i arbejde...da han var så sent ude. Det ærger mig dog, at jeg ikke nåede at få taget et billede af ham;-)

Her er vores "last minute kage".

mandag den 30. april 2012

Konfirmationskage

Denne kage skulle laves til en konfirmation. Selv om jeg efterhånden har bagt mange kager, så har denne drillet en del! Men til sidst blev den, som jeg ville have den:-)




Der er almindelige lagkagebunde, et lag baileysmousse og et lag med hindbærmousse.




En af de ting som virkelig kom bag på mig, var hvor meget den vejede..17,5 kg! Så det var først lige før den skulle hentes at jeg turde stable den (med hjælp fra en god nabo) og gøre den færdig. Jeg var bange for at vores glashylde i køleskabet ikke ville kunne holde til vægten.


mandag den 23. april 2012

Ballerina kage.

Min venindes datter fylder snart 4 år og skulle holde fødselsdag for hendes venner. Det er lige perioden med lyserød, prinsesser og i hendes tilfælde...balleriner. Jeg bestemte mig for at ballerinaen skulle sidde ovenpå kagen, med sommerfugle og flæser lyserøde farver....en rigtig pigekage:-)

Kagen indeni er chokoladekage.


Samme aften fik jeg den bedste MMS, med et billede hvor Sine stod og kiggede ind i køleskabet....det havde hun vist gjort et par gange den dag..........så det antager jeg som, om at hun godt kunne lide kagen;-) Puha der kan være lang tid til, når det først er dagen efter man skal spise den.

onsdag den 14. marts 2012

Macarons.

Jeg faldt tilfældigt over en conditor i KBH, Nikolaos Strangas som ville starte en kagerevolution! Mmmm..lige en mand efter mit hjerte;-) Så jeg bestemte mig for at jeg ville besøge hans butik en dag og smage på hans herligheder. Jeg forsøgte mig med et stk. kage og så købte jeg en macron. Nu er jeg egentlig ikke til macroner, men han er kendt for dem, så jeg tænkte at jeg hellere måtte prøve en. Det har jeg ikke fortrudt, det var virkelig en wow-oplevelse!

Så jeg fandt en opskrift og ville prøve selv. Havde godt læst at det ikke var helt nemt. Der er vist lang vej for at få dem lige så fine som Nikolaos, men de smagte godt. Første portion var med chokoladeganache og portion nr. 2 var med jordbær. Nr. 2 var bedst fordi den var meget frisk og ikke så tung som nr. 1.





I weekenden var jeg til chokolademesse og der var Nikolaos en af udstillerne, så jeg købte lige lidt makroner med.

Man kan godt se på billederne at der er lang vej for at få dem lige så fine, men jeg er sikker på at jeg nok skal finde nogle aftagere til mit "projekt macroner". De smager dejligt, så det er kun den fine form jeg mangler.


Motorcykel kage.

Min dejlige veninde kom med en ny udfordring til mig! Det var også hende som fik bilkagen. Hun skulle bruge en motorcykelkage....med den gode chokoladekage. Jeg lavede motorcyklen ud af rice krispies, men det var ikke helt nemt og fik placeret den på kagen ved hjælp af nogle træpinde, som jeg normalt bruger til cakepops (kageslikkepinde!). Her er resultatet:

lørdag den 25. februar 2012

Fastelavn 2012.

Vanen tro holdte vi igen i år, fastelavn. kagen blev den sædvanlige chokoladekage, for sidste gang jeg bagte noget andet, til denne forsamling blev jeg skældt ud over, at det ikke var chokoladekagen:-)

Der var ingen fyld i, men til gengæld forsøgte jeg at lave en kat ud af rice krispies. Det gik faktisk rigtigt godt. Det var lettere end jeg regnede med:-) Her er katten uden og med pynt.


onsdag den 11. januar 2012

Min fars fødselsdag.

Min far blev 62 år i slutningen af november måned, ja det er lang tid siden, men syntes at jeg har haft en del at se til, så det er først nu jeg har fået opdateret siden:-)

Han fik en chokoladekage med hvid chokolademousse.

Når nu han er elektriker så skulle det jo være noget i den retning. Så derfor faldt valget på en lyskilde...og lidt ledning.